četvrtak, 14. ožujka 2013.

Torta od badema i karamela.. moja rođendanska!

Znate ono kad ste bez ideja.. bez inspiracije.. bez volje da nešto napravite... a znate da trebate nešto napraviti?... E- tako je meni bilo ovih par dana.. rođendan samo što nije, a ja nemam pojma šta da napravim ... -a djeca već po 101. put zapitkuju hoće li torta biti od ovoga ili onoga...

srijeda, 6. ožujka 2013.

Uskršnja peciva (sirnice/ pince/ pogače)

Svako doba godine ima neke svoje mirise kuhinje...bar za mene.. Božić mi miriše na medenjake, orahnjače, vaniliju, cimet i sitne kolačiće; zima mi je za čaj i buhtle; kasno proljeće mi miriše po jagodama; ljeto po voćnim salatama i sladoledu... ovaj dio kraja zime i početak proljeća- oko Uskrsa mi miriše na Pogače/Sirnice/Pince... Svake godine radim i peciva i Pogače/Sirnice/Pince, ali uvijek ih radim nekako "po sluhu" - malo ovog, malo onog, pa još brašna i td..sad sam napokon vagala i zapisivala što i koliko ;) Ovo je varijanta sa svježim sirom u tjestu. :)

ponedjeljak, 4. ožujka 2013.

Začinjeni Brankin Mud Cake :)

Kad se zaželim dobre spize- uvijek zavirim kod Branke - ta žena je čudo od žene! Nema kod nje mirovanja- ili je u pomidorama ili smokvama ili mandarinama ili ribi ili u više toga od jednom.. nekad mislim da je i na više mjesta odjednom :) ne staje! No neću sad o svim ostalim njenim delicijama (a puno sam ih isprobala- šta što sam ih ja radila po njenim receptima, šta što sam ja samo sjedila a ona spremala ;) ) - danas ću o njenom Mud cakeu!